| 1 بر أداى نماز جماعت در مسجد محافظت كن، زيرا رسول الله فرمودند من حافظ عليها كان له عند الله عهد أن يدخله الجنّة مالك، أحمد، أبوداود، النسائي، ابن ماجه كسيكه بر نماز جماعت در مسجد محافظت نمايد خداوند عهد و پيمان نموده است كه او را وارد بهشت نمايد 2 بر سنت هاى راتبه محافظت كن و آنها عبارتند از دو ركعت قبل از صبح، چهار ركعت قبل از ظهر، و دو ركعت بعد از آن، دو ركعت بعد از مغرب، و دو ركعت بعد از عشاء خفتن چنانچه رسول اكرم مىفرمايد ما من عبد مسلم يصلي لله تعالى في كل يوم ثنتي عشرة ركعة تطوعاً من غير الفريضة إلاَّ بنى الله له بيتاً في الجنة أو بُني له بيت في الجنة مسلم هر بندهء مسلمانى در هر شبانه روز دوازده ركعت نماز نافله سنت بدون نمازهاى فرض بخواند خداوند براى او خانه اى در بهشت مى سازد، يا خانه اى در بهشت براى او ساخته مىشود تلاش كن تا نماز سنت را در خانه بخوانى زيرا رسول اكرم مىفرمايد صلوا أيها الناس فى بيوتكم فإنَّ أفضل صلاة المرء فى بيته إلاَّ المكتوبة النسائي وابن خزيمة، وصحيح الألباني اى مردم! در خانه هايتان نماز بخوانيد زيرا بهترين نماز انسان آن است كه در خانه خوانده شود مگر نماز فرض كه خواندن آن در مسجد بهتر است از شيخ الإسلام ابن تيمية در مورد كسيكه هميشه سنت ها را ترك ميكند پرسيده شد، وى فرمود كسيكه بر ترك سنت ها اصرار ورزد دليل بر اين است كه دين او ناقص است و گواهى او پذيرفته نمىشود ابن تيمية 23/123 3 أذكار و أوراد وارده هميشه بعد از هر نماز بخوان، و با اين كار به رسول اكرم تأسى و اقتداء كن اين أذكار عبارتند از بعد از هر نماز سه بار استغفر الله بگوئيد بعد از آن اللهم أنت السلام ومنك السلام تباركت يا ذا الجلال والإكرام سپس بگوئيد لا إله إلاَّ الله وحده لا شريك له، له الملك وله الحمد وهو على كل شيء قدير سپس لا حول ولا قوة إلاَّ بالله، سپس لا إلاَّ الله ولا نعبد إلاَّ إياه له النعمة وله الفضل وله الثناء الحسن سپس لا إله إلاَّ الله مخلصين له الدين ولو كره الكافرون سپس اللهم لا مانع لما أعطيت ولا معطي لما منعت ولا ينفع ذا الجد منك الجد يعني هيچ ثروتمندى ثروتش به او نفع نميرساند، بلكه تمامى خلق فقير بسوى خداى عزوجل هستند سپس بگوئيد «سبحان الله»، سى و سه بار، و «الحمدلله» سى و سه بار، و «الله أكبر» سى و سه بار، سپس «لا إله إلاَّ الله وحده لا شريك له، له الملك وله الحمد وهو على كل شيء قدير» سپس «آية الكرسي» را بخوانيد و آنهم الله لا إله إلاَّ هو الحي القيوم لا تأخذه سنة ولا نوم له ما في السموات وما في الأرض من ذا الذي يشفع عنده إلاَّ بإذنه يعلم ما بين أيديهم وما خلفهم ولا يحيطون بشيء من علمه إلاَّ بما شاء وسع كرسيه السموات والأرض ولا يؤوده حفظهما وهو العلي العظيم البقرة 255 خداى يكتاست كه جز او خدائى نيست، زنده و پاينده است، هرگز او را كسالت خواب فرا نگيرد، تا چه رسد كه خواب رود، اوست مالك آنچه در آسمانها و آنچه در زمين است، كرا اين جرأت است كه در پيشگاه او بشفاعت برخيزد، مگر به فرمان او، علم او محيط است بآنچه پيش نظر خلق آمده است، و آنچه سپس خواهد آمد، وخلق به هيچ مرتبهء علم او احاطه نتواند كرد، مگر به آنچه او خواهد، قلمرو علمش از آسمانها و زمين فراتر است، و نگهبانى زمين و آسمان بر او آسان و بى زحمت است، چه او داناى بزرگوار و تواناى با عظمت است سپس اين سورها را بخوانيد سورهء الإخلاص قل هو الله أحد سورهء الفلق قل أعوذ برب الفلق سورهء الناس قل أعوذ برب الناس اين سوره ها را در نماز صبح و نماز مغرب سه بار تكرار كنيد، اين بهتر است سپس پناه بخواهيد از خداوند از آنچه رسول اكرم پناه خواسته اند چنانكه از سعيد بن أبى وقاص روايت است كه رسول اكرم فرمودند اللهم إنّى أعوذ بك من البُخْل، وأعوذ بك من الجُبْن، وأعوذ بك أن أرُدَّ إلى أرْذَلِ العمر، وأعوذ بك من فتنة الدنيا، وأعوذ بك من عذاب القبر البخاري إلهي! از بخل، ترس، بزدلي، كهنسالى كه مرا به ذلت بكشد، فتنهء دنيا و عذاب قبر به تو پناه ميبرم 4 اين دعاء را حفظ كن و در نمازت آنرا بخوان عن أبى بكر الصديق أنَّه قال للرسول علمني دعاء أدعو به فى صلاتي قال اللهم إنِّي ظلمت نفسي ظلماً كثيراً ولا يغفر الذنوب إلاَّ أنت فاغفر لى مغفرة من عندك وارحمنى إنَّك أنت الغفور الرحيم متفق عليه از أبى بكر الصديق روايت است كه فرمودند به رسول الله گفتم مرا دعائى بياموز كه آنرا در نمازم بخوانم، رسول اكرم فرمود بگو خدايا من بخودم بسيار ستم كردم و گناهان را بجز تو كسى ديگر نمىبخشد، مرا مغفرتى از جانب خودت بيامرز و رحمتت را شامل حال من گردان زيرا تو بخشنده و مهربانى 5 هنگامى كه در نماز جماعت مى ايستى كفتت را به كتف رفيقت و كعب خود را به كعب شتالنگ رفيق كنارى ات بچسپان زيرا اين سنت متروكى است كه بسيارى از مردم بجز عدهء معدودى آنرا در اين زمان ترك كرده اند چنانكه در حديث نعمان بن بشير روايت شده است أقبل رسول الله على الناس بوجهه فقال أقيموا صفوفكم ثلاثاً، والله لتقيمن صفوفكم أو ليخالفنَّ الله بين قلوبكم، قال فرأيت الرجل يلزق منكبه بمنكب صاحبه و كعبه بكعبه متفق عليه رسول اكرم با چهره بسوى مردم متوجه شد و سه مرتبه فرمود صف هايتان را برابر و راست كنيد، سوگند به خدا اگر صف هايتان را برابر و راست نكنيد خداوند ميان دلهايتان اختلاف مى اندازد، نعمان ميفرمايد ياران رسول اكرم را ديدم كه هر كدام كتفش را به كتف فرد كنارى اش و كعبش را به كعب او مى چسپاند
|